Kiskunfélegyháza Oldalkocsis Találkozó

Kiskunfélegyháza 3.Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy oldalkocsis találkozó Kiskunfélegyházán. Meg neszelték e nagy hírt a vidám Rozsdamarósok, hát eltervezték a második találkozóra már csapatostól mennek. De mivel a gonosz varázslók mindenféle nehézséget görgettek a csapat elé, sajnos hiába készítettek a szorgos tagok oldalkocsis motorhordozó utánfutót, hiába álmodoztak a hosszú útról. A második találkozóra is csak néhányan jutottak el.
Akkor jött 2016! Végre sikerült! Csapatosan indultunk hajnalban Lábon Fellner Csabi Ilivel Pannonia Keszthelyről, Varga Laci Bácsi Tapolcáról Jawa, Sikos Laci Bácsi Diszelből MZ, Kreiczinger Tibi Badacsonytördemicről Pannonia, én Andival Badacsonytördemicről Jawa, oldalkocsis motorokkal. Mohos Csabi Diszelből Danuviájával ami mögött hűségesen szaladt kulija. Kovács Zoli, Andi és Bogi Tranzittal hátvédként erősítette csapatunkat a tördemici gyülekezőhelyről együtt indultunk lábon Kiskunfélegyházára. Melegünk nem volt útközben, bár nagy szerencsére az eső elkerült bennünket. Motorosok és motorok hősiesen bírták az utat. Megálltunk Balatonfüreden, ahol a hidegre való tekintettel sokan öltöztek fel jobban.
A következő megálló Simontornya. kávé tea jó melegen persze. Néhány perc beszélgetés és indulás tovább.
Az autósok nagy többsége örült, rengetegen integettek. Ezúton is köszönjük, hogy figyeltek – vigyáztak ránk. Kecskemét előtt aztán technikai szünetet kellett tartanunk, egyrészt Fellner Csabi motorja viccelődött, másrészt mindenkire ráfért néhány motorülés nélküli perc. Itt is, mint minden megállónál előkerült egy-egy pogis, vagy szendvicses zacsi, amiből jutott mindenkinek.
Hét-hét és fél óra motorozás után, megérkeztünk Kiskunfélegyházára, a harmadik nemzetközi oldalkocsis motoros találkozó színhelyére. Sajnos a csütörtöki túrát lekéstük (a többiek épp a túrán voltak, amikor megérkeztünk), de szuper sátorhelyet sikerült keresnünk az egész csapatnak. Szinte le sem szálltunk a motorokról, amikor megérkeztek Huszti Józsi, Huszti Balázs, és Maár Csaba a teherautóval. Joci Pannónia, Csabi Ural, oldalkocsis motorja platón utazott. A platón hozták a rengeteg felszerelésünket is. ( Örök hála nekik). A lepakolásnál mindenki segített akár volt csomagja a kocsin, akár nem. Miután lepakoltunk szinte mindent, a platóra padlószőnyeg és ágyak kerültek, kitűnő szállása lett a három fiúnak. Irigykedtem is nagyon. Közben megérkezett a szóló motoros különítménnyel Csongi, Laci Apu, és Attila is. A sátrak felállítása után hamar nekiláttunk vacsit készíteni a csajokkal. A fiúk elmentek gyerekeket motoroztatni. Közben Csabi és Balázs felváltva látták el az „elsősegély szolgálatot”. Az életmentő bicikli alapfelszerelése a sztetoszkóp mellyel meghallgatva szívverésünket megállapították, azonnali beavatkozásra van szükség, rögvest töltöttek is egy pálinkát.
A megnyitó, a gyerekmotoroztatás, a vacsora után, rengeteg beszélgetés és koncert következett.
Pénteken elmotoroztunk a Harmincházas Pálinkavárosba, ahol ízelítőt láthattunk a Pálinka Patikára épülő város életéből, remek előadás keretében ismerkedhettünk meg az akkori élet leleményességeivel. Megkóstoltuk a helyi finomságokat, majd hazafelé külön váltunk a csapattól és megnéztük a Dög Tiszát. Mohos Csabi elment Kingáért. Megérkezett Gyula, aki bár nem Rozsdamarós, színesítette csapatunkat.  Megjött Laca is szóló motorjával. Egyszer csak Molnár Tibi is befutott, bár nem motorral, és nem is tudott csak szombatig maradni örültünk, hogy jött. Gyerekmotoroztatás, vacsi. Némi „kis” italozás bulizás a koncerteken, beszélgetés a sátraknál.
Szombaton már igen csak nehezünkre esett az ébredés. Hála Jociék kávéfőzőjének idővel sikerült észhez térnünk. Délelőtt városnézés, városháza. (sajna én ebből kimaradtam, de a csapatból sokan részt vettek a programon, jövőre mi sem hagyjuk ki, hisz elmondásuk alapján nagyon szép). Délután motoros felvonulás a városban. A szervezők ügyességének köszönhetően, nem csak az út szélén állók láthatták a menetet, hanem mi magunk is, mivel egy körforgalomnál ügyesen visszafordították a csapatot, így mi is láthattuk mennyien vesznek részt a felvonuláson. Felemelő volt a rengeteg motorost látni. A sportpálya melletti parkolóban remek bemutatót nézhettünk végig a helyi Krosszmotoros csapattól. Az első meglepetés a gyerekeknél ért, amint levették a sisakokat figyeltem fel a háromból kettő kislány.  Majd a nagyok is megleptek, miután a bemutató végén levették sisakjaikat, ráébredtem, hogy velünk korosztály. Gratulálok, mind a kicsiknek, mind a nagyoknak a nyújtott produkcióért. Őket követték az oldalkocsis kaszkadőrök. Hidegvérrel, rezzenéstelen arccal, emelgették oldalkocsijukat a levegőbe függetlenül attól, hogy ült-e abban valaki, vagy ők hogyan ültek-álltak-feküdtek épp a motoron. Nem volt ritka, hogy a motor lábtartója karcolta az aszfaltot. a fergeteges bemutató után vissza a táborba. Még több beszélgetés, hisz egyre több lett az ismerős. A szombati nap nagy meglepetése Baticz Tomi Krisztivel, és Nagy Gábor megjelenése volt. Délelőtt érkeztek, majd délután visszaindultak. Este aztán a szokásos eszünk iszunk, koncertet hallgatunk, alszunk. Persze ez így leírva sablonos kicsit, de mi nagyon jól éreztük magunkat.
Elérkezett a vasárnap  . Mint miden jónak, ennek a találkozónak is vége lett. Sátrat bontottunk felpakoltunk a teherautóra, majd elköszöntünk. Huszti Balázs felvezetésével elindult a menet haza. Mögötte haladtunk Kecskemétig az öt oldalkocsival. A motorok között a nagy forgalom miatt, gyakran 100-150 méter távolságot tartva haladtunk hazafelé. Tördemicre 16.30-ra érkeztünk meg szerencsésen. Majd este 7-kor újra összefutott a csapat egy része, hogy Keszthelyen Jociéknál, lepakoljuk csomagjainkat, itt szeretném megköszönni még egyszer mindenkinek a csodás élményeket!.

Köszönjük a Onodi Árpiéknak a szervezést! Jól éreztük magunkat.

Képek amelyeket összehalásztam:

További képeket ezen a linken találtok:

Feltöltés alatt.